Personligt brev – Vad ska man skriva i ett personligt brev?

Ett personligt brev är ett viktigt verktyg när man söker jobb eller skickar en ansökan till en utbildning. Det ger en chans att visa vem du är och varför du är den bästa kandidaten för den aktuella rollen eller programmet. Här är några tips på vad du bör inkludera i ditt personliga brev.

 1. Varför du söker: Var tydlig med varför du söker den aktuella rollen eller utbildningen. Visa att du har gjort din research och förstår vad som krävs för att vara framgångsrik i den här rollen.
 2. Din bakgrund: Ge en kort sammanfattning av din bakgrund, inklusive tidigare erfarenheter och utbildning. Visa hur detta relaterar till den roll eller utbildning du söker.
 3. Dina kvalifikationer: Visa på de specifika kvalifikationer och färdigheter du har som gör dig lämplig för den här rollen eller utbildningen. Var specifik och använd exempel från din tidigare erfarenhet för att styrka dina påståenden. Söker du jobb? Kolla in Uptrails plattform dom kan ha jobbet för dig.
 4. Din passion: Visa på din passion för området och varför det är viktigt för dig. Det här kan ge en extra dimension till din ansökan och visa att du är engagerad och motiverad.
 5. Din personlighet: Använd ditt personliga brev för att visa vem du är som person. Det här kan ge en känsla av vem du är och vad du kan bidra med till företaget eller utbildningen.
 6. Slutsats: Avsluta med en slutsats där du tackar för att de tar sig tid att läsa din ansökan och ger kontaktinformation såsom e-postadress och telefonnummer.

Det är också viktigt att komma ihåg att hålla brevet kort och koncist, och att följa de formella instruktioner och format som krävs. Läs igenom brevet flera gånger för att kontrollera att det inte finns några stavfel eller grammatiska fel.

Hur ska man inleda ett personligt brev?

Det är viktigt att ha en stark inledning på ett personligt brev eftersom det är det första som mottagaren ser och det är vad som avgör om de kommer att fortsätta läsa eller inte. Här är några tips på hur du kan inleda ditt personliga brev på ett effektivt sätt:

 • Var tydlig med vem du är: Inled med ditt namn och kontaktinformation såsom e-postadress och telefonnummer. Detta gör det lätt för mottagaren att kontakta dig.
 • Varför du söker: Ge en kort sammanfattning av varför du söker den aktuella rollen eller utbildningen. Visa att du har gjort din research och förstår vad som krävs för att vara framgångsrik i den här rollen.
 • Visa din entusiasm: Visa din entusiasm och passion för området och varför det är viktigt för dig. Det här kan ge en extra dimension till din ansökan och visa att du är engagerad och motiverad.
 • Var specifik: Var specifik och använd exempel från din tidigare erfarenhet för att visa varför du är den bästa kandidaten för den här rollen eller utbildningen.
 • Var professionell: Var professionell i tonen och undvik att använda slang eller informella uttryck. Se till att brevet är väl formulerat och att det inte finns några stavfel eller grammatiska fel.

Exempel på personligt brev

Exempel: Hej [namn på mottagare],

Jag skriver för att söka rollen som [namn på roll] hos [namn på företag]. Som en passionerad [område relaterat till rollen] med [antal år] års erfarenhet av [relaterad erfarenhet], tror jag att jag skulle vara en perfekt passform för detta företag.

Jag har länge beundrat [namn på företag] för dess [område relaterat till företaget] och jag skulle vara hedrad att få delta i det arbetet. Jag har [relaterad erfarenhet] och jag tror att jag skulle kunna bidra med [specifika färdigheter] till teamet.

Tack för att du tar dig tid att läsa min ansökan. Jag ser fram emot att höra från dig.

Vänliga hälsningar,

[Ditt namn]”

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *