IP kameror – Ett nytt ord

Samhället går hela tiden framåt och det gör även språket. Därför får vi ständigt nya ord, både ord som kommer från svenskan och ord som importeras från andra språk. Många av dessa nya ord handlar om internet och det är inte alltid helt enkelt att hänga med. Därför ska vi nu gå igenom ett av dessa ord, nämligen IP kameror.

Vad är IP kameror?

Kort sagt IP kameror en typ av övervakningskamera som många företag använder för att hålla koll på arbetsplatsen, även när de inte är där. Vad är då skillnaden mellan en vanlig övervakningskamera och en IP kamera?

Den stora skillnaden är att IP kameror kan kopplas upp mot internet. Det betyder att du, oavsett var du befinner dig i världen, kan se vad som händer på företaget, direkt i din mobil. Det går också att köpa IP kameror med rörelsedetektorer som skickar ett medelande om någon rör sig på området.

Lagar och regler

När vi pratar om IP kameror måste vi också nämna några andra ord som alla som vill använda IP kameror måste känna till. Nämligen vilka lagar och regler som gäller i Sverige. Det viktigaste ordet att känna till är Kamerabevakningslagen. Det är den lag som reglerar all kameraövervakning i Sverige. Kortfattat kan man säga att ditt behov av övervakning måste överskrida individens behov av integritet.

Språket utvecklas hela tiden och det är inte alltid enkelt att hänga med i svängarna. Vi hoppas därför att den här artikeln har hjälpt dig att förstå åtminstone ett nytt ord. Vill du lära dig flera ord om flera olika intressanta ämnen är det bara att läsa någon av våra andra artiklar!

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *